Reparaties

loopwerk_klokDoor onze jarenlange ervaring kunnen we stellen dat we [zonder op te scheppen] bij de betere klokken en horloge reperateurs van nederland horen.
U kunt dan ook terecht met welke klok dan ook,of hij nu nieuw oud of antiek is. Dus heeft u een pendule, bakregulateur, friese klok, franse comtoise, tafelklok of zaanse klok , hij word vakkundig gerepareed.

Hoe gaat het repareren in zijn werk:

Of u de klok in de winkel aanbied of wij halen de klok bij u thuis op wij zijn door onze jarenlange ervaring in 99% van de gevallen in staat om direct een prijsopgave te doen.
blijkt tijdens het demonteren de kosten aanzienlijn hoger uittevallen zullen wij eerst kontact met u opnemen en pas na u akkoord de werkzaamheden hervatten.
(Bij niet akkoord monteren wij de klok en vragen wij een kleine vergoeding voor de gemaakte onkosten).

Het uurwerk word verder gedemonteerd en utrasonisch gereinigt gespoeld en gedroogd,daarna worden de tappen [dit zijn de assen waar de klok op draait] glad gepolijst.

1507993_449323941861683_1401098002_nDaarna word het uurwerk in elkaar gezet en gekontroleerd of de tapgaten [lagers]door de vele draaiuren niet te veel ingesleten zijn ,is dit het geval worden de tapgaten uitgefreesd en er bronzen bussen ingeperst die weer op maat worden gemaakt en glad gemaakt,dit gebeurd met een gladaal .dit is een tapse gladde stift waarmee je in dit geval grote druk uitoefend op de binnenkant van de bus waardoor deze hard en slijtvast word wat hetlope en slaan van het uurwerk bevorderd.
Daarna word het uurwerk nogmaals gereinigd ,dan in elkaar gezet, olie en vet gegeven waar nodig en afgesteld.
dan in de kast gemonteerd slagwerk afgesteld[indien aanwezig]en een volle week gecontroleerd en afgeregeld.

Daarna nemen wij contakt met u op dat u de klok kunt ophalen of wij hem moeten afleveren.

Ook voor reparatie hanteren wij 2 jaar garantie.

© 2022 Bogert Klokken | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress